24 Nisan 2008 Perşembe

Ferguson Böyle İstedi


CL yarı final ilk maçı Manchester United adına bu sezonki en kötü futbollarını oynadıkları maç oldu belki de. United'ın sene başından beri hiç bu kadar ezildiğini kendi sahasına kapandığını görmemiştim. Tabi bunda Barcelona'nın topa hükmetmesinin yanı sıra Ferguson'un da buna izin vermesinin payı yadsınamaz. Ferguson kendi sahasındaki başarısına güvenerek maç öncesi oyuncularına çok fazla riske girmemelerini, ileriye çıkmamalarını öğütlemiş sanırım. Scholes ve Carrick nerdeyse bütün maç ileriye çıkmadılar. Defans 4 lüsü de Evra, Hargreaves'in birkaç pozisyonluk atağı dışında hiç hücuma destek vermedi. Hal böyle olunca tabi United ileri oyuncuları Park, Rooney, Tevez ve Ronaldo tek başlarına kaldılar ve pek de etkili olamadılar.



Maçın başındaki kadro aslında Ferguson'un deplasmanlarda özellikle önemli ve zor maçlarda oynattığı kadroya göre biraz değişikti. Tevez yerine bir orta saha daha fazla oynatıp ilerde tek Rooney'i oynatması bekleniyordu. Gerçi Tevez bütün maç orta saha gibi oynadı. Kadrodaki en büyük sürpriz Park'dı. Kimse oynamasını beklemiyordu ama Messi'nin kanadında fizik gücüyle belki ona karşı başarılı oldur diye oynatmış Fergie onu belli ölçüde de başarılı oldu. Bana kalsa canlo bomba Brown'u defansın ortasına koyacağıma Pique'yi koyarım oraya, Brown yerine ve Hargo da orta sahaya. Kanatlara da Giggs/Nani, Ronaldo ilerde de Rooney tek oynatırdım ve bundan daha güzel futbo oynayan bir takım olurdu sahada. Ama Ferguson böyle düşünmemiş belli. Bu düşünce oyuncuların hareketlerinden de belli oluyordu zaten 20 dakika kala oyunu yavaşlatmalar falan. Aslında Ronaldo o penaltıyı kaçırmasa bu taktik işe yarayabilirdi ama bu sonuçta çok kötü değil çok iyi olmadığı gibi. Penaltı demişken Ronaldo kaçırdığı penaltıdan sonra maç sonrası gazetecilere vuruş stilimi değiştirmedim, sadece bir penaltı kaçırdım bu olabilir demiş. Ardından da bugün burda gol atamadım o zaman Old Trafford'da atacağım demektir demiş. Ferguson da aynı şekilde içerdeki maçtan emin konuşmuş. Emin konuşmak iyi de 1 gol yerse o zaman görürüz Fergie'nin yüzünü.


Barcelona ise bütün maç topa hükmetti. Etkili olabilecek pozisyonlar da buldu ama ceza sahası etrafına dağılan United savunması ve Barca'lı oyuncuların gereksiz dokunuşları, son paslardaki hatalar golü engelledi. Messi uzun zamandır sakattı ama harika oynadı. Riijkard da bence erken çıkardı Messi'yi ve çıkarken de Messi'den ayarı yedi. Henry de sahada dolaşan Eto yerine daha erken girebilirdi oyuna. Kaleci Valdes ve defansa pek iş düşmedi zaten bu maçta ama ikinci maçta fazlasıyla düşecektir. Ferguson Messi oyundan çıktıktan sonra hücuma yönelik değişiklikler yapsa Anderson gibi daha fazla zorlanabilirdi Barca. Bu kadar topa sahip oldukları bir maçta gol atamamaları düşündürücü tabi.



İkinci maç öncesi United az da olsa avantajlı taraf. İkinci maçta kesinlikle bu kadar korkak bir Ferguson ve United olmayacaktır. Geçen yıl Milan'a yarı finalde elenmek Fergie'yi biraz korkutmuş anlaşılan ama evimizde kazanacağız dedi maç sonrası emin şekilde. İkinci maçta Anderson ve Hargreaves ikilisi ortada görebiliriz. Ronaldo da bu maçtaki gibi antipatik/şımarık olmaz ve daha etkili bir oyun ortaya koyar. Savunmada da Vidic iyileşirse işler yolunda gider fakat yenilecek bir gol özellikle de United golü atamadan yenilecek bir gol final kapılarını kapatabilir. Kesin olna birşey var o da ikinci maç ilk maçtan kesinlikle daha güzel olacak çünkü her iki tarafa da gol lazım.

Hiç yorum yok: