22 Nisan 2008 Salı

Finalist #1 Preview


CL'de yarı final maçlarının ilki bu gece Anfield Road'da oynanıyor. Son 4 yılda 2 kez yarı finalde 1 kez de çeyrek finalde eşleşen Liverpool-Chelsea yani Reds-Blues bir daha karşı karşıya geldi. Bu üç eşleşmenin üçünü de Liverpool geçmişti daha önce. Mourinho zamanında bu eşleşmelerin tadı bir başkaydı, karşılıklı laf dalaşları, iddaalar ve güzel maçlar vardı. Bugün de güzel bir maç olacak kuşkusuz ama Grant-Benitez maç öncesi Mourinho-Benitez kadar keyif vermiyor ne yazık ki.


İki takımda da maç öncesi durumu şüpheli olan kaptanların durumları düzeldi ve ikisi de sahadaki yerini alacak. Liverpool'da Agger ve Kewell dışında yeni sakatlık yok. Bu oyuncular zate uzun zamandır sakattı ve bugünde olmayacaklar kadroda. Liverpool'un bu maçtaki en önemli kozları Gerrard ve Torres olacak kuşkusuz. Özellikle Chelsea'nin kalede yaşadığı problemleri değerlendirebilir bu ikili uzaktan/yakında.


Chelsea'de ise Lampard iyileşti ve yerini alabilecek bu maçta, Grant görev verirse. Chelsea'nin en önemli eksikliği kalede. Cech zaten sakattı, bir de Fenerbahçe maçında Cudicini sakatlanınca kale 3.kaleci Hilario'ya emanet bu maçta. Karşıda Gerrard, Torres gibi isimlerin Hilario'y bol bol dua ettiriyordur heralde. Kolay gelsin Hilario diyebiliyorum sadece. Chelsea'deki diğer önemli eksik de kart cezalısı Essien. Grant'in sağ bekte oynattığı Essien'in yerine muhtemelen Ferreira forma giyer, ben olsam Belleti'yi oynatırım gerçi. Drogba'nın hafif sakatlığı varmış fakat oynar o da.


Maça gelince Arsenal-Liverpool maçları gibi çok heyecanlı, pozisyonlu bi maç beklemiyorum açıkçası. İki takımda kontrollü oynayacaktır. Özellikle Chelsea ikinci maçın sahasında olmasından dolayı burda avantajlı bi skor için oyunu çok riske etmez. Sonuç olarak daha önceki maçlarda olduğu gibi az pozisyonlu, az gollü bol mücadeleli bir maç olur gibi geliyor bana. Finalde Liverpool'u görmek istesem de 3 yılın acısı ve underdog gösterilmelerinin de etkisiyle Chelsea elerse de çok şaşırmam.

Hiç yorum yok: