8 Mart 2008 Cumartesi

Atamayana Attılar



Başlık ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama maç tam olarak o şekilde geçti. Beceriksizlikten çok şanssızlık sebebiyle gelmedi gol. Manchster United ilk yarının ilk dakikasından maçın son dakikasına kadar topa hakim oldu. Sürekli golü aradı, rakip kaleye saldırdı, golü atabilmek için herşeyi denedi. Kanatlardan orta denedi olmadı, ortadan ara paslarla girmeye çalıştı olmadı. Tabi burda Portsmouth'un da hakkını yememek lazım. Mükemmel bir savunma yaptılar. Birkaç ufak tefek hata dışında müthiş kapandılar. Manchster United oyuncularına hiçbir şekilde alan bırakmadılar.



Öncelikle maç preview'de belirttiğimden çok farklı bir kadro ile başladı. Yedek ağırlıklı kadro beklenirken Fergie sahaya takımı tam kadro sürdü. Ronaldo, Rooney, Evra hepsi sahadaydılar. İlk 2o dakika çok etkili ataklar gelmese de oyunun geriye kalan bölümünde nerdeyse tek kale oynandı maç. Sağlı sollu ortalar geldi, gerçi Nani'nin ortaları bugün çok kötüydü. Ronaldo bir pozisyonda kontrolsüzce yere düşürüldü ama halem oynattı. Penaltı verilebilirdi sanki. İlk yarının en önemli pozisyonu Tevez'in vuruşunda G. Jonhson'un çizgiden çıkardığı pozisyondu. İlk yarının son dakikasında bir de Vidic'in kornerden gelen topa vuruşu etkiliydi ama ilk yarıda gol gelmedi.




İkinci yarıya Fergie Van Der Sar - Kuszcak değişikliği ile başladı. Beklenildiği gibi ikinci yarının tamamında United gol aradı. Birçok seferde gole yaklaştı ama bi türlü golü atmayı beceremedi. Carrick'in çizgiden çıkan topu, Evra'nın direkten dönen şutu... Maç böyle giderken ikinci yarıda oyuna giren Baros kontra ataklarda tehlikeli olabilir derken bir duran top ardından yakalanan kontra atakta Baros ve Kranjcar savunmayı dengesiz yakaladı ve Kuszcak'ın müdahelesi ile Baros yerde kaldı. Penaltı ve kırmızı kart ile 10 kişi kalan United da kaleye de Ferdinand geçti. Penaltıdan gol geldi ve 15 dakika daha iyi savunma yapan Pompey 51 yıl sonra Old Trafford'da zafere ulaştı.



Bugün Manchester United da Rooney, Ronaldo ve Nani üçlüsü etkisizdi malesef, özellikle de Nani. Arsenal maçındaki müthiş performansdan sonra bugünkü maç hayalkırıklığı odlu resmen. Sürekli sol kanattan oynandı oyun ama etkili ortalar gelmedi Nani'den. Bu üçlünün etkisiz kalmasında Pompey defansınında hakkını yemeyelim hiç boş alan bırakmadılar. Fergie'nin Anderson'u ilk 11 başlatmaması da maça etki etti bence. O varken orta saha daha hareketli oluyor Scholes'a oranla.


Artık Manchestr United kupadan elendi ve Chelsea'nin işi daha dakolaylaştı gibi. Onlar da ligde ve CL'de ileriye gidemez ve kupalarla yetinirler muhtemelen. United artık CL ve lige yoğunlaşacak. Pompey'e tebrikler.

Hiç yorum yok: