12 Mart 2008 Çarşamba

Fergie & Quieroz


İngiltere Futbol Federasyonu FA Portsmouth maçından sonra hakem hakkında yaptıkları açıklamalardan dolayı Manchester United menajer Ferguson ve yardımcısı Quieroz'un savunmalarını istemiş.

Ferguson, maçın hakemi Martin Atkinson'un ilk yarıda Distin'in Ronaldo'ya müdahelesinin penaltı olduğundan ama hakemin çalmadığından dert yanmış. Ferguson daha sonra da bizdeki MHK başkanı gibi bişey olan Keith Hackett'a da maçlardaki hakem seçimlerinden dolayı birkaç kelam etmiş.
Quieroz da ikinci yarında Lassana Diarra'nın Ronaldo'ya yaptığı hareketi hakemin görmezlikten gelmesinden dolayı hakem hakkında yorumda bulunmuş.

Diğer taraftan Pompey menajeri Redknapp da Ferguson nede bu şekilde davranıyor anlamadım. Halbuki maçtan sonra odasına gittim ve herşey yolundaydı hatta iki kadeh şarap bile içtik beraber demiş. Hakem ve Ronaldo hakkında hiçbir şey söylemedi demek ki evde televizyonda izleyince bu şekilde bir çıkış yaptı demiş. (Redknapp'ın sözlerinden İngiltere'de '6 Pas' tarzı programların olduğunu anlayabiliyoruz.)

Bana kalırsa maçta kötü bi hamle olmadı hiçbir şekilde. Bugüne kadar Ronaldo'ya karşı ligde birçok takım sert müdahelelerde bulundu fakat biz bunu yapmadık, bu sadece basit bir omuz darbesiydi ve kurallara uygundu demiş Redknapp.

Pozisyon aslında bana da penaltı gibi geldi ama verilmese de bu kadar itiraz edilecek bişey değildi. Hakem maçın genelinde kötüydü ama tek bir pozisyon üzerinde bu kadar durmak da yakışmıyor Sir'e. Sir birazcık hıncını çıkarmak istemiş olsa gerek. Fakat o gün tura engel olan tek şey şanssızlıktı bence.

Ferguson ve yardımcısı Quieroz 19 Mart'da savunmalarını sunacaklar FA'ye. Ceza alacaklarını sanmıyorum.

Hiç yorum yok: