7 Mart 2008 Cuma

FA Cup Çeyrek Final Preview

Ada'da cumartesi ve pazar günü lig maçlarıyla beraber FA Cup çeyrek final mücadeleleri de oynanacak. Kupanın favorileri Chelsea ve Manchester United'ın maçları yarın. Boro- Cardiff ve de B.Rovers-W.Bromwich maçları ise pazar günü.


Yarın saat 14.45 de başlayıp Tv8'den canlı yayınlanacak maç öncelikle bunu belirteyim.



Maçın favorisi kesinlikle United. Çok da zorlanacaklarını sanmıyorum maçta. Zaten Portsmouth Old Trafford'da en son 51 yıl önce maç kazanmış. Old Trafford'daki iki takım arasında oynanan son 9 maçta da United 2'den aşağı atmamış Pompey'e. Maç muhtemelen ilk devre biter gibi. Bu sezon United attığı tüm golleri ilk 15 dakikada bulmuş Porstmouh'a karşı. United da bu maç öncesi uzuuun süredir sakat olan kaptan Gary Neville ve Silvestre takımla antrenmana çıkmış. Yarın oynamaları pek beklenmiyor ama birkaç hafta içinde onlarda kadroda yerlerini alabilirler. Portsmouth ise transfer döneminde Benjani'yi kaybetti ama Defoe ve Diarra ile kadrolarını güçlendirdiler. United'da Ronaldo, Rooney, Evra, Anderson dinlendirebilir. Saha, Park gibi isimlere şans verilebilir bu maçta. Pompey Old Trafford'dan çıkamaz kısacası.
Fergie'nin sakatlar ve maç ile ilgili düşünceleri ise şu şekilde;
"Everyone is fit for tomorrow - obviously Gary (Neville) and Mikael Silvestre are on a good programme now and I'm pretty positive about that - particularly Gary who is doing much better.
Everyone else is fit and obviously I have a difficult choice to make and that seems to be the norm at the moment with everyone being available.
But that is something I'm happy to do because without that squad we wouldn't be where we are at this moment in time.

Obviously it's an FA Cup tie, it's a quarter-final, it's at home - it's all we can ask for as I keep saying.

It should be a good atmosphere tomorrow and we have a test - it's a good test for us and hopefully we can come through it."
Muhtemel 11; Van Der Sar - Vidic - Ferdinand - O'Shea - Hargreaves - Scholes - Park - Giggs - Tevez - Saha
Çeyrek finalde diğer mücadeleler ise şu şekilde;
Cumartesi; Chelsea - Barnsley 19.30 (Tv8)
Pazar; Middlesbrough - Cardiff 14.00
Bristol Rivers - West Brom 20.00 (Tv8)

Hiç yorum yok: