11 Mart 2008 Salı

Inter - Liverpool Preview

Bu gece CL'de ikinci turun sın maçı 1 hafta gecikmeli olarak San Siro'da oynanacak. İlk maçı 2-0 kazanan Liverpool büyük avantaja sahip. Inter'in ise buradan turu çevirmesi için kusursuzdan daha fazlasını yapması lazım belki de. Maç öncesi Liverpool kaptanlarından Gerarrd ve Carragher turu geçeceklerine inandıklarını söylemiş. Inter de ise 2005'deki hezimetin acılarını hala taşıdığını söyleyen Crespo çok hırslı.



Liverpool'da Carragher bugünkü maçla birlikte Avrupa'da 100.kez forma giyen ilk Liverpool'lu olacak. Bu yıl İngiltere'de de toplam 500 kez Liverpool forması giyme onuruna ulaşan Carragher için önemli bir maç.
Carragher'ın maç öncesi açıklamaları; "İlk maçta Anfield'da yapmamız gerekeni harika yaptık, fakat henüz turu geçmiş değiliz. Tur sadece 90 dakika uzaklıkta ve bu sefer Anfield'dakinden daha da olmak zorundayız. İlk dakikadan son dakikaya kadar bize saldıracaklar bunu biliyoruz ama bunları durdurabiliriz ve atacağımız bir golle bu işi bitirebiliriz."
Carragher'ın da dediği Liverpool'un atacağı bir gol işi bitirebilir. Fakat Inter de erken bir gol bulursa işte maç o zaman tadından yenmez.



Gerarrd'da İtalya'da en büyük kozlarının Torres olacağını söylemiş. Kontra atakları bekleyeceklerini ve El-Nino'nun da bu ataklarda çok etkili olabileceğini belirtmiş. Marseille maçında yaptıklarına bakın, ilk maçta Materazzi'nin atılmasına sebep olarak maçın kazanılmasına önemli bir etken oldu demiş. El-Nino'nun Liverpool'un en önemli kozu olduğu aşikar bakalım neler yapacak...



Inter tarafında ise Crespo bu maçın kendisi için "tatlı bir intikam" maçı olabileceğini söylemiş.



Crespo; "2005 yılında İstanbul'daki finalin izlerini hala taşıyorun ve bunları asla unutamayacağım. Liverpool'a gol atmak benim için çok özel. O anıları hiçbir zaman silemeyeceğim, bu tip şeylerin futbolda 100 yılda bir olabilir ve bu gece olabilecek en güzel şey kendi sahamızda turu getiren golü atmam olacaktır. Moral ve psikolojik olarak çok iyi durumdayım ve kesinlikle oynamaya hazırım fakat karar teknik direktörümüzün."




Inter kalecisi Julio Cesar da 2-0 lık mağlubiyeti avantaja çevirmek kesinlikle çok zor fakat bizler şampiyonuz ve bunu yapabiliriz, San Siro'da mükemmel bir atmosfer olacak ve herkes bizi destekleyecek ve bizim de nasıl şampiyon olduğumuz göstermek için 90 dakikamız var, bunu yapabilecek gücümüz var demiş.




Görüldüğü gibi iki tarafta inançlı ve kesinlikle çok güzel bir maç olacak. Bir de Inter ilk yarıyı 1-0 falan önde kapatırsa ikinci yarı nefesleri hakkaten kesebilir. Inter'de Materazzi cezalı ve Liverpool da ise Xabi Alonso karısının doğum yapacak olması sebebiyle İtalya'ya gelmemiş. Başka eksik yok takımlarda. Kesinlikle kaçmaz.

Hiç yorum yok: