5 Mart 2008 Çarşamba

CL 2. Tur İlk Gün

Fenerbahçe dün gece belki de şampiyonlar ligini en büyük sürprizini gerçekleştirdi. İlk maçı 3-2 kazanmış olmasına rağmen Roberto Carlos'un yokluğu ve de Sevilla'nın kendi sahasındaki performansı Sevilla'yı favori gösteriyordu. Sevilla 10 dakikada 2-0 de öne geçtiği maçta avantajını koruyamadı ve duran toplardan gelen Fenerbahçe golleri ile uzatmalara daha da sonra da penaltılara giden maç Volkan'ın müthiş performansı ile Fenerbahçe'yi çeyrek finalist yaptı. Tebrikler Fenerbahçe...

Dün gecenin belki de bir diğer sürprizi de San Siro'da yaşandı. Yıllardır CL'de en az yarı final gören ligde çok kötü durumda da olsa CL'de ne yapar eder birşeyler yapar deniyordu. İlk maçta da istedikleri şekilde bir avantaj yakalamışlardı aslında. Ama Arsenal'in gençleri yaşlanmış Milan kadrosunun sonunu getirdi bir nevi. Fabregas ve Adebayor'dan gelen goller hem Milan'ı yıktı hem de benim mis gibi kuponumu. Artık Milan'ın kadroda ciddi değişiklikler yapması beklenebilir.


Bizim oğlanlar da Old Trafford'da Lyon'u 1-1'in rövanşında ağırladılar. Ronaldo yine boş geçmedi ve United maçı 1-0 kazanarak üst tura çıktı. Ferdinand da maçtan önceki açıklamalarında bu yıl final isiyoruz demişti bende inşallah diyorum. Yolunuz açık olsun.



Barcelona ise deplasmandaki 3-2 lik avantajından sonra kendi sahasında 3. dakikada Xavi'nin golüyle öne geçti. Herkes gollü bir maç beklerken maç bu şekilde sona erdi ve Barcelona çok da zorlanmadan çeyrek finalist oldu.
İngilizler şimdilik iki de iki yaptılar ve diğer iki temsilcisi de avantajlı durumdalar.
Yarı finalde 4 İngiliz görücez muhtemelen.
Çeyrek finalde güzel eşleşmeler ve güzel maçlar izleriz umarım.


1 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Milan şaşırttı beni.Diğer taraftan Ronaldo durmuyor tek güzel yanı bu.