16 Mart 2008 Pazar

Kim Nereye Gidecek?

Premier ligde şampiyonluk mücadelesi sene başında Arsenal ve ManU arasında geçmesi bekleniyordu. Daha doğrusu Chelsea'nin çalkantılı dönemi sonrası toparlayamayacağı, bu iki takıma yetişemeyeceği düşüncesi hakimdi ama son haftalarda Gunners ve ManU puan kayıpları yaparken Chelsea ağır ağır yaklaştı ve puan farkını kapattı bu iki takımla. Bugünkü maçlarda da ManU ve Chelsea 1-0 kazanırken Arsenal ilk yarıda mağlup olduğu Boro'ya 2 puan daha kaybetti ve apır yara aldı. 1 maç fazlasına rağmen ikinci sıraya düştüler sıralamada.



Ronaldo bu yıl toplamda 31. golünü attı Derby'e karşı. Oynayıpta boş geçtiği çok az sanırım. Bu sezon hakkaten çok deli top oynuyor ve ligde ve CL'de şampiyonluğun en büyük adayları durumundalarken buralardan başarı elde etmeleri durumda yılın futbolcusu her türlü belli.



Chelsea ise kaptan Terry'nin 2006'dan beri attığı ilk golle galip geldi ve cepten puan yiyen rakiplerini yakaladı. Hafta içi Tottenham ile kendi sahalarındaki erteleme maçını kazanırlarsa Arsenal'i yakalıyorlar.



Arsenal ise ilk yarıda namağlup ünvanını bıraktığı Boro maçında çok önemli 2 puan daha bıraktı bu hafta. Son dakikalarda Toure'nin golüyle puan geldi. Birkaç haftadır Arsenal son dakikalarda puanı zor kurtarıyor, toparlanmaları lazım zira Chelsea enselerinde. Böyle 2 başladıkları bir sezonu 2. bitirmeleri bile onları memnun etmez.






Premier ligde şampiyonluk yarışının yanı sıra CL'ye son bileti kapma yarışı da nefes kesiyor. İki Merseyside takımı Liverpool ve Everton 4.lük için kapışıyorlar. Liverpool 3 puan önde fakat Everton'un bir maçı eksik. Bu iki takımın karşılaşacağı Merseyside derbisi de enfes olacak şimdiden belli.



Şu anki puan durumu şu şekilde;


Önümüzdeki haftalarda Chelsea, Manu ve Arsenal'in ikisini de konuk ederken, Arsenal ise iki zorlu maça da deplasmanda çıkacak. Her üç takımın Liverpool'la da maçları var bir yandan da. Önümüzdeki hafta Old Trafford'a Liverpool, Stamfod Bridge'e de Arsenal konuk olacak. İlerleyen haftalarda son yıllardaki en zevkli premier lig şampiyonluk kapışması gerçekleşecek. En avantajlı takım ManU gibi duruyor şu anda. İkincilik içinse Chelsea çok az da olsa önde gibi.

Hiç yorum yok: