6 Mart 2008 Perşembe

CL 2. Tur İkinci Gün


Gecenin belki de en heyecanlı geçmesi beklenen maçta Real Madrid eksik kadrosuyla Roma'yı ağırlıyodu Barnebau'da. Real'in eksikleri Roma için önemli bir avantajdı ve bunu da güzel kullandı Roma. İlk yarısı Aquilani'nin yaptıkları dışında sıkıcı geçen maçta ikinci yarı Roma gole kadar ağırlığını koydu ve güzel futbolla turu geçti. Roma Taddei'nin müthiş kafa golüyle öne geçti ve 1 dk olmadan bariz bir ofsaytla Raul beraberliği getirdi. Bu golle Real Madrid gaza geldi biraz ama Roma izin vermedi en ufak tehlikeye. Real uzatmalara gitmek için gol ararken koyarken Vucinic işi bitirdi. Real son 20 dakikayı da 10 kişi oynadı.
Chelsea ise ilk maçta gol atamadığı ve zorlandığı Olympiakos'u Stamford Bridge de dümdüz etti deyim yerindeyse. İlk yarıda gelen gollerle maçı bitirdi Chelsea, Lampard ve Ballack ile. İkinci yarıda da girilen birçok pozisyona rağmen sadece Kalou golü bulabildi. Chelsea zorlanmadan çeyrek finale çıktı. Olympiakos sürpriz yapabilme ihtimali olan bir takımdı benim için ama olmadı malesef.


Gecenin son maçında da Fenerbahçeli taraftarların ağızlarının suyu akarak eşleşmeyi bekledikleri Porto-Schalke karşılaştı. Favori Porto'ydu tabi, bütün maç boyunca da Porto birçok pozisyona girdi fakat Schalke'nin genç kalecisi Neuer hiçbir şekilde izin vermedi gole. Ta ki 86. dakikaya kadar. Porto'nun en golcüsü ismi L.Lopez 86'da uzatmaları getiren golü attı. Uzatmalarda da Porto bariz üstün oynadı fakat Neuer maça damgasını vurmuştu. Penaltılara giden maçta dün akşam Volkan ve Fenerbahçe'nin yaptığını bu gece de Neuer ve Schalke yaparak bir başka ev sahibini eledi. Schalke de Fenerbahçe gibi ilk kez gruptan çıkmıştı ve buna çeyrek finali de ekledi. Şimdi tüm Fenerbahçeliler Schalke ile eşleşmek için dua ediyor olsalar gerek.


Şu ana kadar ManUtd, Arsenal, Chelsea, Barcelona, Schalke 04, Fenerbahçe ve de Roma tur atladı. Oynanmayan tek maçta da Liverpool 2-0 lık avantaj sahip. Liverpool bir aksilik olmazsa turu geçecektir ve 4 İngiliz, 1 İspanyol, 1 Türk, 1 İtalyan ve bir de Alman takımı olacak. Fenerbahçe'nin rakibi muhtemelen bir İngiliz olur. Gönlüm United'dan yana. Eşleşseler ne güzel olur dünya gözüyle Ronaldo, Rooney vs. izleriz.

Hiç yorum yok: