20 Mart 2008 Perşembe

Best Since Best


Cristiano Ronaldo bu gece ilk kez kaptan olarak çıktığı Bolton Wanderers maçında attığı gollerle Manchester United tarihine adını yazdırdı. United efsanelerinden George Best'e ait olan bir kanat oyuncusunun bir sezonda attığı toplam gol sayısı olan 32'yi geçti bile. Best bu sayıya 52 maçla ulaşırken Ronaldo ise 36 maçta ulaştı. Bu da Ronaldo'yu inanılmaz yapan diğer bir etken.



Ronaldo'nun şu anda ligde 24 toplamda ise 33 golü var. Hakikaten inanılmaz. Şimdiden birçok efsaneyi geçti bile. Ligde Eric Cantona'yı geride bıraktı ve 2 gol daha atarsa Beckham'ı da sollayacak. Şu anda Ronaldo'nun önünde kırılmayı bekleyen diğer rekor 46 gol ile bir sezonda toplam gol rekorunu elinde bulunduran Dennis Law'ın rekoru. Law'dan sonra Ruud'un bir sezonda toplam 44 golü var. United rekorları bu şekilde. İngiltere ligi rekoru kaç gol ile kimdedir bilmiyorum ama Law'ın sayısından daha iyiyse kırılması zor.




Şu anda Ronaldo'nun bu rekoru kırması için önünde en iyi ihtimalle (CL'de final) 5 şampiyonlar ligi maçı ve de 8 premier ligi maçı var. Her maçta forma giyerse ve CL'de devam edebilirlerse Ronaldo bu rekoru kırabilir. Taraftar forumlarında Newcastle ile maçların oynanmış olması dezavantaj olarak gösterilirken, geçen yılki 7 gollük maçtan sonra Roma maçları avantaj olarak görülüyor. Tabi işin şakası bi yana geride kalan zor maçlara rağmen Ronaldo bunu başarırsa çok büyük bir iş olacak kesinlikle. Başarabileceğini düşünüyorum ama hakikaten çok zor.


Ronaldo'nun bugünkü golleri ise; burada ve burada. Artık repertuarına "ölü yaprak vuruşu"nu da ekledi diyebiliriz rahatlıkla. Frikiklerde de affı yok.

1 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Ronaldo'nun futbolunun gelişimi ilk başladığı zamandan beri izliyorum desem yeridir.Daha çok şeyler yapacak, bu sezon olarak endekslememeli.