22 Aralık 2007 Cumartesi

Avrupa Defteri


Şampiyonlar liginde ve Uefa kupasında kuralar bugün çekildi. Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla ve Galatasaray'ın rakibi de Bayern Leverkusen oldu. İki takımda çıkabilecek takımlar içinden en makul olanlarından ikisini seçtiler.


Şampiyonlar Liginde eşleşmeler şu şekilde;

Liverpool - Inter , Porto - Schalke

Lyon - Manchester United , Roma-Real Madrid

Arsenal - Milan , Fenerbahçe- Sevilla

Celtic - Barcelona , Olympiakos - Chelsea


Inter, Milan, United ve de Real Madrid 1. olduğu halde en zor kuraları çekenler.Özellikle iki italyan-ispanyol eşleşmesi çok güzel duruyor. United-Lyon da çok zor ve bol gollü eşleşme olabilir. En istemediğim takım Lyon du onlar da çıktı.Ne güzel Fener, Schalke biri çıksaydı mis gibi.









Fenerbahçeye kuradan önce sorsalar Porto'dan sonra Sevilla'yı isterdi muhtemelen zaten Şekip Mosturoğlu da Sevilla'yı istedğini bellirtmiş.Aslına bakarsak Sevilla da çok iyi bir takım ve son 2 yılın Uefa kupası şampiyonu ama diğer rakiplere bakınca ne demek istediğim daha iyi anlaşılabilir.Bu kurada bir United,Chelsea veya Barca da geleblirdi.Sevilla hücum gücü çok yüksek olan bunun yanında savunması da zayıf olan bir takım.Yani çok atıp çok yiyiyorlar.Fenerbahçe de fena savunma yapmadı ilk turda.Rakibe mümkün olduğunca karşı koyup, savunmada hatalar yapmazsa ve de rakibin savunma zaaflarından goller çıkarabilirse turu geçebilir.Tabi burdan söylemek kolay bunu yapmak çok zor olacak ama bunu yapabilme şansı varsa Fenerbahçe'nin, ihtimali yüksek olan takımlardan biri Sevilla.Kanoute,Luis Fabiano,Kerzhakov,Kone,Keita gibi oyucuları ve bir de Cska nın Jo ve Love' ına karşı mahvolan Edu'yu falan düşününce jeneriklik goller gelebilir buna da hazırlıklı olalım hemde bol bol.






Galatasaray da çekebileceği en iyi kuralardan 2.siniçekti bence.Getafe de iyi bir kura olabilirdi belki.Ama diğer rakipler hakkaten korkutucuydu.Hele ki de gruptan bu şekilde çıkan bir Galatasaray için.Leverkusen nasıl bir takım çok da bilgim yok açıkçası ama eski güçlerinde çok çok uzakta oldukları kesin.Gekas'a dikkat etmek lazım Barbarez'le beraber.Önümüzdeki haftalarda zaten Ntv Galatasaray'ın rakibi olması munasebeti ile maçlarını yayınlar biz de daha iyi görürüz nedir, ne değildir.


Her iki takımıza da başarılar.

Hiç yorum yok: