17 Aralık 2007 Pazartesi

Uk Champ Final



Final mücadelesi tahmin edilenden çok kısa sürdü ve beklenilen çekişme olmadı. O'Sullivan dün bir önceki 147 yaptıktan sonra aynen kaldığı yerden devam etti. Maguire doğru düzgün masada kalıp maça ısınma fırsatı bile bulamadan 4-0 la seans arasına girildi. Seans arasından sonra da Maguire hiç toparlanamadı daha doğrusu Ronnie buna izin vermedi.Maguire eline geçirdiği ve her zaman başarılı olduğu fırsatları çok kötü kullandı. Ronnie de zaten çok konsantre ve formdaydı. bunlar üst üste gelince öğlen seansı 8-0 sona erdi. Zaten bu skordan sonraki her frame sonucu belirlemek için oynanacaktı. Maguire daha sonra iki frame kazandı ama Rocket daha fazlasına izin vermedi ve maçı 10-2 gibi ezici bir üstünlükle kazandı.

Rocket bu turnuvada artık olgunlaştığın gösterdi. Bunda 33 aydır bir sıralama turnuvası kazanamamasının da etkisi vardı mutlaka ama o eski, oyundan kopan, hemen sonuca gitmek isteyen Rocket bu turnuvada daha sakin ve akıllı oynadı. Zaten bu oyun tarzını o eşsiz yeteneğiyle birleştirdiğinde yenemeyeceği kimse yok. Dünkü maçta da kolayca görüldü ki bu şekilde oynadığında zorlanması bile düşük ihtimal.

Bu maç ile birlikte Ronnie 33 ay sonra bir sıralama turnuvası kazanmış oldu. 130.000 poundluk bir ödülün sahibi oldu. Dünya klasmanında geçici olarak liderliğe yükseldi. Turnuva sonrası yaptığı konuşmada da kendisinin snookerın Mike Tyson'ı olarak anılmasını istemiş. Tamam abicim, öyle olsun o zaman diyorum. Bu arada çok tatlı bir kızı var Rocket'in onu da yanaklarından öpüyorum.

Hiç yorum yok: