13 Aralık 2007 Perşembe

CL 2.tur

Şampiyonlar liginde son maçlar da oynandı ve gruptan çıkan takımlar belirlendi. Kritik karşılaşmalar vardı ama sürpriz olmadı gibi.


Lyon deplasmanda Glasgow'a 3 tane yağladı ve ilk maçın acısını çıkarmış oldu. Aslında maçtaki en kritik dakika Benzema'nın 1-0 iken kaçırdığı müthiş pozisyonun dönüşünde Darcheville'ın topunun direkten dönmeseydi.O top gol olsa çok farklı olabilirdi ama Lyon'un çıkması tabi ki daha güzel oldu.




Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 kazandı ve işi şansa bırakmadan turu geçti. Alex'in de ayağına sağlık diyorum burdan güzel gol attı. Caner de Cska da iyi futbol oynadı. Ona da tebrikler. Keşke bi de Carlos gol atsaydı, bi atamadı gitti adam geldğinden beri.




Manchester United-Roma maçı da güzel başladı ama hiç de iyi bitmedi. Çıkan olaylarda 5 ölü 7 yaralı varmış. Ne gerek şimdi yani yemişin 7 tane geçen yıl bu yıl 10 atsan ne değişecek, ki onu da yapamıyorsun.Olaylara karışanların çoğunluğu İngilizmiş ama Roma'nın bu intikam sevdası olmasa bu olaylar çıkmazdı muhtemelen. Yani Roma 5-o yense ne değişecekti ki.




Dinamo Kiev'de 0(sıfır) çekerek bunu başaran 3. takım oldu. Nerde eski Dinamo Kiev, nerde...


Önceki gece oynanan maçlarda Acaba Werder Yunanistan'dan bir galibiyet çıkarabilir mi diye düşünenler oldu ama Olympiakos acımadı. Bu yılki sürpiz adayım bu yunan çocukları. Güzel tp oynuyorlar, iyi de kadroları var. Bakalım hangi favorinin başına bela olacaklar.




Beşiktaş'ın olduğu grupta da malesef Beşiktaş Porto'ya kaybetti ve Avrupa dosyasını kapattı. Liverpool da aynen Beşiktaş'a yaptığı gibi ilk maçı kaybettiği Marsilya'yı dümdüz etti deplasmanda ve üst tura çıktı. Torres de mükemmel top oynamış. Liverpool'un da Torres'in de buna ihtiyacı vardı.





Gruplarda birinci ve ikinciler şöyle oluştu.


Grup birincileri:Real Madrid, Chelsea, Barcelona, Manchester United, Sevilla, Porto, Milan, Inter


Grup ikincileri: Olympiakos, Schalke, Lyon, Roma, Arsenal, Liverpool, Celtic, Fenerbahçe.


Birinciler arasında en zayıfı Porto gibi duruyor. İkinciler arasında çok iyi takımlar var. Bunlarda biri gelirse Porto hatta Milan bile elenebilir. Olympiakos'a dikkat diyorum.

Hiç yorum yok: