24 Aralık 2007 Pazartesi

El Clasico


Haftasonunun en önemli karşılaşmasıydı belki de Avrupa'da. Tüm hata boyunca konuşulmuştu, yorumlar yapılmıştı. Ronaldinho oynayacak mıydı, Real'in patronu Schuster ilk ciddi sınavında ne yapacaktı bunlar hep merak konusuydu. Riijkard Ronaldinho ile ilgili maç saatinde belli olur gibisinden birşeyler demişti ama oynaması beklenmiyordu açıkçası. Barcelanoa'da Messi ve Henry'nin sakatlıkları vardı.Henry yedek kulübesinde Messi de tribündeydi.Açıkçası Messi'nin oynamaması birçok futbolsever gibi beni üzdü.Onu izlemek hakkaten çok keyifli çünkü.



Maç biraz kısır geçti aslında Barcelona topa daha çok sahip olan taraftı ama net pozisyonlar üretemediler.Messi'nin yokluğu çok net hissedildi Barca'da. Yaratıcı Barca hücumları yoktu sahada, Ronaldinho ve Eto'o etkili olmaya çalştılar ama Real defansı ve bence hakemin kötü düdükleri çoğu kez izin vermedi malesef. Oyun Barca'nın kontrolündeyken bir anda ani bir atakla güzel paslar sonucu Baptista şık bir gol attı.Zaten o golden sonra Real, Kadıköy'de öne geçen Anadolu takımı gibi oynadı. Çok fena kapandılar, yakaladıkları kontralarla birkaç pozisyonda buldular ama riske etmediler pek.Bütün maç sonucu korumaya oynadılar ve bunu da gayet iyi yaptılar doğrusu.İşte o dakikalarda gözler hep Messi'yi aradı.Dos Santos ve Bojan oyuna girince belki oyun hareketlenir dedik ama Bojan'ın aksine Dos Santos beklenen etkiyi yapamadı ve maç öyle bitti.Real bu maçla birlikte puan farkını 7 ye çıkarmış oldu.


Bu maçla ilgili önemli ayrıntılar ise Barca'nn bu yıl ilk kez evinde puan kaybetmesi ve gol atamaması oldu.Diğer önemli ayrıntı ise Real'in hakem Gonzalez'in olduğu maçlarda 8 yıldır kaybetmemesi ve yine kaybetmemiş olması oldu.





Maçta güzel futbol yoktu belki, izleyenler tatmin olmadı ama maçtan önce tribünlerdeki şov harikaydı.Belki de o şov maçla ilgili beklentileri yükseltmiştir...

Hiç yorum yok: