8 Aralık 2007 Cumartesi

İlk Derbi Cimbom'un


Bugün bilindiği gibi derbiler günü. Önce basketbolda sonra da futbolda Galatasaray ve Fenerbahçe kozlarını paylaşacak.

Basketboldaki derbiyi Galatasaray rahat diyebileceğimiz şekilde kazandı. Maçın tamamında üstün olan takım Galatasaraydı. İlk dakikadan son dakikaya kadar çok iyi savaştılar, her topa atladılar ve sonucunda da kazandılar. Fenerbahçe'de eksikler vardı ama geçen yıl Efes'i süpürerek şampiyon olmuş, euroleagude oynayan bir takımın mazereti olmamalı eksik oyuncular. Fenerbahçe ilk yarıda Mirsad'ın üçlükleri ve White'ın fast break leri sayesinde maça tutunabildi. İkinci yarıda da Galatasaray'ın basit top kayıpları ile gelen fast breakler ve mrsiç'in üçlükleri ile yine maça ortak olmaya çalıştı ama Galatasaray maça o kadar iyi hazırlanmış ve inanmış ki, hiçbir şekilde izin vermedi.

Galatasaray'da bugün herkes çok iyi oynadı ama özellikle Hüseyin üçüncü periyotta kritik dakikalarda mükemmel oynadı. Onun dışında Cris Owens, Charles Gaines ve Cüneyt de maçın kazanılmasında çok önemli roller aldılar. Galatasaray yakaladığı çıkışı bu maçla da sürdürdü. Derbilerde 2 de 2 yaptılar. Beşiktaş'ı Akatlar'da Fener'i de kendi evlerinde mağlup ettiler. Akşamki futbol maçı için de futbolculara moral vermiş oldular.


Bugünkü maçta saydığımız oyuncuların dışında taraftar da çok etkiliydi. Bazı bölümlerde küfürler oldu fakat bunlar da işin tadı tuzu artık hele ki böyle maçlarda. Galatasaray böyle devam ederse kendilerini bu yıl, final olmasa bile en kötü yarı finalde görebiliriz. Tebrikler Cimbom.

Hiç yorum yok: