30 Aralık 2007 Pazar

Gabriel Omar Batistuta


Batistuta bu oyunun yetiştirdiği en büyük futboculardan biridir bana göre. Bir liste yapsam kesinlikle yukarılarda yer alır. Arjantin'i ve milli takımlarını çok severim zaten her dünya kupasında da Arjantin'i tutarım en az Türkiye kadar . Bunun en büyük sebepleri de belki Batistuta ve Crespo'dur, şimdilerde de Messi. Aslında Crespo benim için Batistuta'nin yerini doldurmak gibi birşeydir ama onun yeri de dolmaz o ayrı.

Fifa tarafından yaşayan en iyi 125 futbolcudan biri seçilmiştir. Lakabını söylemeye gerek yok zaten 'Batigol' Serie A da oynadığı 318 maçta 184 golle lig tarihinde en çok gol atan oyuncudur. Milli takımda da 56 golle en çok gol atan oyuncu kendisidir.


Newell's Old Boys, River Plate, Boca Juniors da oynadıktan sonra Avrupa'ya gelmiştir. Fiorentina da oynarken takım küme düşmesine rağmen takımdan ayrılmayıp takımı yeniden Serie A'ya çıkarmıştır. Tarafarın sevgilisi ve Fiorentina'nın sembolü olmuştur. Daha sonra da Roma ve Inter'de forma giyen Batigol, kariyerini 2006 yılında Katar'ın Al-Arabi takımında noktalamıştır.

İşte o işaret..Tuncay'a selam olsun..


Tuncay her golden sonra yaptığı 'sus' işaretinin mucididir. O bu işareti yaptığında hakkaten binlerce seyirciyi susturmuştu. Tuncay gibi 4-2 mağlup olurken yapılmış anlamsızca bir işaret değildi yaptığı. Ayrıca kendine has diğer bir gol sevinci de vardır ki çok severim (fotoğraflardaki) Kısacası o bu oyunun efsanelerindendir. Yeri doldurulamaz. Tuncay her 'sus' işareti yaptığında aklıma Batigol geliyor, içim daralıyor, üzülüyorum.

1 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Tuncay'ın naptığından haberi var mı acaba?