17 Aralık 2007 Pazartesi

Carlitos





İngiltere premier ligindeki muhteşem pazarın ilk maçı Manchester United ve Liverpool arasındaydı.United 2002 den beri Anfield Road'da kaybetmiyordu ve yine kaybetmeyeceğini düşünenler çoğunluktaydı, bende bu gruna dahilim tabi. Liverpool hafta içinde Marsilya karşısında zor bir maçta çok iyi oynayarak çok da yorularak bu maça gelmişti. United ise Roma ile stresli bir maç oynadı ama oyuncularını dinlendirebildi.




Maçtaki futbol beklentileri pek de karşılayamadı malesef. İki yıl önce 2-0 biten maçı hatırladığımda o maçla bu maç arasında dağlar kadar fark vardı diyebilirim futbol açısından.İki takımda çok net pozisyonlar üretemedi. Göze hoş gelen, hızlı, yaratıcı premier lig futbolu yoktu sahada.Ama çok sıkı ve sert bir mücadele vardı. Liverpool durum 0-0 iken Van der Sar ve defansın anlaşmazşığı sebebiyle iki gol fırsatı yakaladı ama ikisini de değerlendiremedi. Zaten maçın sonuna kadar da bir daha pozisyona falan giremediler. Liverpool da çok çok iyi oynadı diyebileceğimiz bir oyuncu yoktu. Kanatları etkili kullanamadı Liverpool, orta sahada üstünlük kuramayınca Kuyt ve Torres United savunması arasında kayboldu gitti. Zaten Kuyt maçta var mıydı yok muydu fark edilmedi. Babel girdikten sonra etkili olmaya çalıştı, oldu da ama yerinde oynamadığı için o da eridi gitti.Babel şu takımda son 15 dk girip sol kanatta oynayacak adam değil bana kalırsa. Adam bi kere forvet taş gibi de oynuyor, koy ilk 11 e oynasın Torres'le beraber emimin ki Kuyt'dan daha iyi oynar.Crouch'a da Galatasaray'da Ümit Karan ve Hakan'a yapılan muamele yapılmaya devam ediliyor.





United'da ise Ronaldo, Giggs ve Rooney'in bu kadar etkisiz olduğu bir günde böyle zor bir deplasmanda 3 puan almak yeterdi tabi.Güzel futbol oynayarak bunu yapsa daha da güzel olmaz mıydı olurdu tabi ama güzel futboldan çok puanın önemli olduğu maçlarda vardır hani bu da öyle bir maçtı.Hücümün temelini oluşturan bu üçlünün etkisiz olduğu bir günde bir de Scholes yokken orta sahada, United'ın hücumdaki dağınıklığı biraz daha anlaşılabilri duruma geliyor.İlk yarının sonunda son haftaların formda oyuncusu Tevez'in şanslı golüyle maç geldi.İkinci yarıda bir kaç kontra atak geliştirdik ama Rooney etkisizdi, ofsayte kaldı kalmadığı bir pozisyonda mutlak bir pozisyonu harcadı.Ama önemli değil 3 puan geldi, gerisi yalan.Maçla ilgili olarak da Anderson ,Hargreaves ikilisini ve defansımızı kutluyorum.Özellikle de Evra ve Ferdi'yi.Bravo çocuklar.Bir de Arsenal berabere kalsaydı ne güzel olurdu.

Hiç yorum yok: