13 Aralık 2007 Perşembe

Uk Champ 1/4 Finals

UK Championship snooker turnuvası başladı. İnternet sıkıntım sebebiyle geride kalan turları aktaramadım ama sevgili Parma abim Tardini Büfe'de çok güzel anlatmış, oradan takip edebilirsiniz.




Çeyrek finalde ilk gün maçları oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Mark Wiliams-Stephen Maguire maçında çok heyecan verici güzel frameler yaşanmasa da çekişmeli geçti. 3-o geriye düşen Wlliams 3-3 ü buldu ama daha sonra çok basit hatalar yapmaya devam etti. Maguire de bi yere kadar affeder yani hataları. Maçı 9-5 aldı ve yarı finalist oldu.



Diğer tarafta da Shaun Murphy-Ding Junhui maçı gayet güzel bir maçtı. Kimse rakibinin bir adımda öte uzaklaşmasına izin vermedi.Öne geçen ertesi frame hemen yakalandı rakibi tarafından.6-6 ile seans arasına girildi ama dönüşte Murphy ağırlığını koydu ve Ding' e karşı gene kaybetmedi.Turnuvadan ve maçtan önce Murphy'e kaybetmek istemediğini ve bunun kendisini çok üzdüğünü tekrarlayan Ding yine kaybederek Murphy'e karşı kazanamama sendromunu devam ettirdi.








Bugünkü maçlarda ağabeyimiz Ronnie 'Rocket' O sullivan Jamie Cope ile karşılacak. Rocket oyundan sıkılmaz ve ciddi oynarsa kazanamayacağı maç yok ama rakipleri de bunun farkında oldukları için onu oyundan bıktırmak için herşeyi yapıyorlar. Bugünde Cope bunları deneyecektir. Fakat Ronnie Holt maçında gördüğüm kadarıyla biraz farklı oynuyor bu turnuvada. Eskiden hiç korkmadan yaptığı riskli vuruşlar yerine daha güvenli oynuyor.Ronnie alır gibi ama zor maç tabi.

Diğer çeyrek final maçında bir önceki turnuvada finalde Ronnie'yi oyundan bezdirerek maçı kazanan Marco Fu ile Mark Selby karşılacaklar.Bu maçta da çok zor maç ama ben ne olursa olsun Fu'yu istiyorum.Finalin hesabını kapatmak için eminim Ronnie de öyle düşünüyodur.

Hiç yorum yok: