2 Aralık 2007 Pazar

Revenge






Euro 2008 gruplarının belli olmasıyla birlikte birçok rövanş niteliği taşıyan karşılaşma da fikstüre girmiş oldu. Birbirleriyle nerdeyse kanlı-bıçaklı olan Türkiye ve İsviçre, elemelerde ayı gruplarda yer alan Romanya-Hollanda ve Fransa-İtalya, İsveç ve İspanya yeniden eşleştiler. Bu sefer kimler kazanıcak hep birlikte göreceğiz. Ayrıca dünya kupası finalinde de karşılaşan İtalya ve Fransa bu sefer belki de gruptan çıkabilmek içn mücadele edecek. Bu iki ülke aslına bakarsak Euro 2000 den beri neredeyse sürekli karşılaşıyorlar ve kazanan her zaman farklı. Bu turnuvada da güzel bir maç izlettirecekler bize, kesinlikle.




Euro 2000 demişken Hollanda da İtalya'dan kendi evinde 10 kişiye karşı maç içinde 2 penaltı kaçırdığı daha sonra da penaltılara giden yarı finalde kaybettiği maçı aklının bir köşesinde tutarak oynayacaktır. Bu turnuvada birçok yarım kalmış hesap kapanırken birçok da yeni hesap açılacaktır muhtemelen. Bize sadece izlemek düşüyor.





Türkiye-İsviçre mücadelesi de ev sahibi ekip ve gurbetçi Türklerin stadı doldurmasıyla daha da ateşli geçecek. 2006 dünya kupası playofflarından sonra da Avrupa'da eşleşen Türk ve İsviçre takımları arasında oynanan Fc Sion-Galatasaray maçları da bu düşünceye kapılmamız için yeterli bir sebep. Sion'un İstanbul'a gelmeden çıkardığı söylentiler, maç içindeki tartışmalar ve Galatasaray'ın aldığı galibiyet bu maçın çok ne kadar heyecanlı olacağının göstergesi. Umarım kazanan biz oluruz.



Hiç yorum yok: