14 Aralık 2007 Cuma

Emerson'u İngiliz yapın!


İngiltere milli takımı Euro 2008 elemelerindeki başarısızlıktan sonra menajer Steve McClaren'in görevine son vermişti. Bir sürü ismin adı geçti menajerlik için Mourinho, Lippi ama sonunda göreve Capello getirildi. Capellonun her gittiği takımı şampiyon yapması gibi bir özelliği var ama bu sefer bir milli takım çalıştıracak ve bu klüp çalıştırmakla aynı şey değil. Neler yapıp yapamayacağını göreceğiz. Başarılı olabilir gibi geliyor bana zira Capello'nun evdiği oyun tarzına uyacak oyuncular var İngiliz milli takımında. Güçlü, savunmayı iyi yapabilecek defans ve orta sahası var ama Capello'nun en çok üzüldüğü şey bu sefer yanında Emerson'u getiremeyecek olmasıdır muhtemelen.




Göreve Capello'nun gelmesinin ardından da İngilizlerin efsanelerinden Paul Ince göreve Capello'nun gelmesini yanlış bulduğunu açıklamış hemen bir sürü de laf etmiş. Ince'e göre milli takım teknik direktörlerinin başka ülkelerde aranması üzücüymüş.Ayrıca bu hareketin İngiliz menajerleri yetersiz gösteren bir suçlama olduğunu da belirtmiş Ince. İngiltere'de bu işi yapabilecek bir sürü menajer varmış ve bu görev bir İngiliz' verilmeliymiş.


Şimdi Ince'e ben olsam sorardım arkadaşım ülkenizin en başarılı takımlarına bir bak bakalım hangisinde İngiliz menajer var. Ferguson mu ,Wenger mi İngiliz. hadi onu geçtim kovulan McClaren İngiliz değil miydi? Yani bulmuşsun Capello gibi adamı hala bir sürü laf ediyorsun. Ben Capello başarılı olur olmaz bilemem tabi ama sırf İngiliz değil diye böyle bir adamı da beğenmemek çok da doğru değil bence. İngiliz olsaydı kimi getirecektin bi de onu söylesen Ince. Kendisi menajerliğe başlamış Macclesfield'da ve iyi de gidiyormuş belki de göreve kendisinin getirillmesi gerektiğini düşünmüştür. İngiliz ya beyimiz...








Hiç yorum yok: