30 Aralık 2007 Pazar

Futbol Şehitleri


Bundan 5-6 yıl öncesine kadar sahada maç sırasında biri hayatını kaydecek deseler kim inanırdı? Ama son yıllarda bu olaylar iyice arttı ve buna bir çözüm bulunmalı mutlaka..


Geçtiğimiz yıllarda Marc Vivian Foe, Miklos Feher ve son olarak da geçen yıl Sevilla maçında Antonio Puerta fenalaşıp hayatını kaybetmişti.

Bugün oynanan maçta Motherwall oyuncusu (resimdeki) Phil O'Donnell hayatını kaybetmiş. Sebebi tam olarak bilinmiyormuş henüz ama artık bu ölümlere bir çare bulunmalı. Bir gün stadda canlı şahit olucam diye korkmuyor değilim.
Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun...
İskoçya'nın Motherwell takımında oynayan 35 yaşındaki futbolcu Phil O'Donnell, takımının Dundee United ile yaptığı lig maçında rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Takım kaptanı O'Donnell, maçın sonlarına doğru, oyundan alınacağı sırada birden fenalaşarak yere yığıldı. İlk yardım ekibinin müdahale ettiği futbolcu hemen hastaneye kaldırıldı. Akşam saatlerinde O'Donnell'in hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
Motherwell Kulübünün Başkanı Bill Dickie, "Yaşanan olay futbolcumuzun ailesi için tarif edilemez bir trajedi. Futbolcumuzu maalesef kaybettik. Ölüm nedenini de henüz bilmiyoruz. Çok üzgünüz" diye konuştu.

2 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Bu sezon Baros az daha ruhunu teslim ediyordu, düzeldi.Ondan önce Terry yüzüne aldığı tekme sonrası ölümden döndü.Son yıllarda iyice arttı dediğin gibi.Ama ne gibi önlem alınabilir ki?

Svetlin dedi ki...

ne önlem alınabilir bilmiyorum ben de tam olarak ama en azında yazın güneşin alnında yapılan maçlara bir ayra çekilebilir.sağlık kontrolleri daha geniş kapsamlı yapılabiir.tabi bunlar terry nin yaşadığı durumu engellemeye yetmez. onun için futbolcuların daha sakin olması rakibin kafaya tekme atmaması lazım.